Afrikaanderplein | filmisch portret

“Afrikaanderplein | filmisch portret” is een korte film gemaakt door Ron Blom, waarin verschillende bijzondere plekken op en rondom het Afrikaanderplein worden belicht. Het Afrikaanderplein in Rotterdam Zuid is een plein omringd door gebouwen en functies. De film portretteert onder andere de volgende locaties:

  1. Markt Afrikaanderplein: Deze markt is de op één na grootste markt in Rotterdam, met meer dan 300 kramen. Het vindt plaats in de multiculturele Afrikaanderbuurt op woensdag en zaterdag. De markt weerspiegelt de internationale sfeer van de buurt met een divers aanbod aan producten, van groenten en fruit tot kleding, dvd’s en muziek.
  2. Vogelklas Karel Schot: Dit opvangcentrum biedt hulp aan zieke, gewonde en hulpbehoevende wilde vogels en andere dieren. De dieren worden verzorgd totdat ze weer zelfstandig kunnen overleven en worden dan vrijgelaten.
  3. Het Gemaal op Zuid: Deze plek biedt ruimte voor diverse activiteiten en wordt gedeeld door verschillende partners. De Afrikaanderwijk Coöperatie zorgt ervoor dat het gebouw wordt gebruikt voor collectieve doeleinden, programmering, kennisdeling en buurtbijeenkomsten.
  4. Grondstoffen Station: Hier wordt afval, waaronder zwerfafval en restanten van de Afrikaandermarkt, verzameld, verwerkt en gescheiden. Het restmateriaal wordt omgezet in nieuwe grondstoffen en halffabrikaten voor nieuwe producten.
  5. Kocatepe Moskee: Deze Turkse moskee is gehuisvest in een historisch schoolgebouw uit 1925-1927, ontworpen door A. van der Steur en W.G. Witteveen. Het gebouw heeft een karakteristieke Turkse stijl met een grote koepel bovenin.

De film biedt een inkijkje in de diversiteit en betekenis van deze verschillende plekken rondom het Afrikaanderplein.

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):