Dag v/d Architectuur, Tingelen e.a.

22 juni 2013, 12.00-18.00 uur

Delft Design en Gebruik de Lege Ruimte zorgen samen voor een uitnodigend Delfts programma tijdens de landelijke Dag van de Architectuur. Vanaf 12 uur ’s middags kunt u verschillende activiteiten bijwonen op het Agathaplein en het Nijverheidsplein in Delft. De toegang is gratis.

Gebruik de Lege Ruimte biedt een unieke kans om eenmalige projecten voor de Spoorzone uit te proberen. Fiets je eigen energie bij elkaar om een auto te parkeren, of neem deel aan een eigentijdse variant van Vermeers beroemde schilderij Gezicht op Delft.

Maak op deze dag kennis met de volgende zes plannen voor de Spoorzone:

1 In Transit: een initiatief van Eddy Kaijser en Fred Schurink op het Nijverheidsplein

In Transit wordt op speelse wijze gepresenteerd met twee races: de One Minutes Race en de Coloured Parking Race. Bij de One Minute Race dien je binnen een minuut zoveel mogelijk energie (kilocalorieën) op te wekken en laad je de batterijen op van een raceautootje, die gebruikt wordt bij de Coloured Parking Race. Bij deze race moet je zo snel mogelijk een radiografisch bestuurbare auto op het parkeervlak van jouw autokleur parkeren.

2 Hoorbare Herinneringen

Een initiatief van Taufan ter Weel, en Donia Jourabchi op het Nijverheidsplein en mobiel. Doe mee met de geluidscompositie Voor de voetganger. Deze compositie is een installatie in de openbare ruimte. De initiatiefnemers plaatsen verscheidene geluidsbronnen langs een voetgangersroute. Karakteristieke omgevingsgeluiden versmelten tot een continu geluid. De geluiden op verschillende plekken vormen samen een compositie. De luisteraar kan zelf snelheid, tijdsduur, volgorde en richting bepalen. Het publiek krijgt op het Nijverheidsplein een toelichting op het project en kan de resultaten van een geluidsonderzoek beluisteren.

3 Mosaic Rocks workshop

Een initiatief van Sylvia Verschuren op het Nijverheidsplein. Maak met elkaar een zwerfsteenmozaïek of kijk hoe dit in zijn werk gaat. Deze mozaïekkeien, elk gemaakt met hulp van buurtbewoners en belangstellenden, vormen samen een verbindende route tussen Poptahof en de Spoorzone.

4 Films op ‘wachtende’ gevels

Een initiatief van Hans Kaashoek op het Nijverheidsplein. Lege wachtende gevels van nieuwe panden in de binnenstad dienen als filmdoek voor openluchtvoorstellingen. Hoe dit eruit gaat zien, kun je zien op een
kleine animatie (o.v.).

5 Tingelen

Een initiatief van Audrey Coert en Ron Blom. Op drie verschillende plekken kan men mee doen aan een kort spel, waarbij je ervaart wat er allemaal bij het ontwikkelen van plannen komt kijken. Tingelen bestaat uit workshops rondom een (Tingel-)kar vol gereedschap, waarmee bewoners, ondernemers, schoolkinderen, studenten een tijdelijke ontmoetings- en speelplek kunnen maken en groene routes kunnen markeren, waardoor men bewust wordt van de ruimte en vroeg betrokken is bij de planfase van nieuwe gebieden.

6 Your View of Delft

Een initiatief van Cornel Bierens in de VAK. Het idee is eenvoudig: mail of twitter een foto. Je foto krijgt dan een plek op een enorm scherm (3 x 12,50 m). Alle foto’s (circa 3750) worden zo gerangschikt dat zij samen de stad vormen zoals die te zien is op Vermeers schilderij Gezicht op Delft. Deze digitale reproductie is dynamisch. Elke keer als iemand een foto instuurt, verandert het beeld. De minst passende foto gaat van het scherm en alle overige foto’s krijgen een nieuwe rangschikking om zo de optimale compositie te krijgen. Een project in samenwerking met TU Delft.

Markt Werk aan zicht op Delft op het Agathaplein

Delft Design presenteert op het Agathaplein een bijzondere markt van architecten die onder de noemer Werk aan zicht op Delft formules presenteren om samen met bewoners en belangstellenden ontwerpen te gaan maken voor de Spoorzone.

Gebruik de Lege Ruimte

Gebruik de Lege Ruimte is een project waarin worden plannen verzameld voor tijdelijk gebruik van lege kavels in het Spoorzonegebied Deelnemers krijgen ondersteuning bij de uitwerking van hun plannen. Gebruik de Lege Ruimte is een initiatief van twee burgerinitiatieven Werkplaats Spoorzone Delft (WeSD) en Techniek Ontmoetings Punt (TOP) Delft in samenwerking met MVG culturele ruimte.
Het programma van Gebruik de Lege Ruimte is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds 1818, Spoorzone Delft en VSBfonds.

Meer informatie

Gebruik de lege ruimte
Delft Design
Dag v/d Architectuur

Volg ons op:

Facebook
Twitter

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):