De feestelijke opening van de Delftse PROEFtuin op zaterdag 23 mei van 12.00 tot 17.00 uur

evenementPROEFtuin

Na de officiele opening door wethouder De Prez (wethouder wonen, stedelijke vernieuwing en zorg Gemeente Delft) en wethouder Brandligt (wethouder werk, duurzame ontwikkeling en beheer Gemeente Delft) om 12.00 uur kun je kennismaken met de tuin.

Er is die middag van alles te doen en te beleven. Vooral ook voor de kinderen. Er zijn rondleidingen, workshops voor kinderen, er is een fotograaf en we zouden onze naam tekort doen als er geen heerlijke biologisch hapjes en drankjes waren. Kortom houd de middag van 23 mei alvast vrij in uw agenda. Het definitieve programma van deze middag wordt binnenkort bekend gemaakt.

De PROEFtuin is een tijdelijke tuin van 0,5 ha waar een grote groep betrokkenen groente en fruit voor consumptie op een natuurlijke wijze verbouwen. Inwoners en bedrijven kunnen binnenkort de groente en het fruit oogsten en eten. De tuin is onder meer tot stand gekomen via crowdfunding.

De PROEFtuin ligt in Nieuw Delft in de spoorzone. De Gemeente Delft heeft de grond tijdelijk – voor een periode van vijf jaar – in gebruik gegeven aan de Stichting Groenkracht. Het is een tuin waar Groenkracht voor het eerst op wat grotere schaal en op een duurzame wijze voedsel verbouwt. Met hulp van een grote groep vrijwilligers wordt de tuin aangelegd en onderhouden.

https://www.facebook.com/events/464053950437517/

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):