Elkenain, Zicht op Westerwolde

Gronings Vuur is succesvol van start gegaan in Westerwolde met de eerste voorstelling genaamd “Elkenain, Zicht op Westerwolde”. In het weekend van 10 en 11 juni 2023 trok het evenement enthousiaste belangstellenden die per bus langs vier locaties in de gemeente werden geleid. Het publiek genoot van diverse thema’s, waaronder geschiedenis, inclusiviteit, streektaal en de toekomst.

Meer dan honderd mensen uit Westerwolde, waaronder muzikanten, vertellers, toneelspelers, dichters, kunstenaars, koorleden en vrijwilligers, werkten samen aan de voorstelling en leverden een waardevolle bijdrage. Regisseur Ira Judkovskaja is tevreden en bewondert de inzet van alle betrokkenen.

In de fietsenstalling van RSG Ter Apel presenteerde Ron Blom een video-installatie over Ecodorp Land van Aine, die een mooi beeld geeft van het leven in het ecodorp. In de aula van de school vond er ook een toneelstuk plaats waarin het ecodorp aan bod kwam, en waar jongeren vertelden over hun toekomst in Ter Apel. Zo vulden de video-installatie en het toneelstuk elkaar mooi aan.

Gronings Vuur zal nu van gemeente naar gemeente gaan om theatervoorstellingen te creëren en het gesprek over de eigen omgeving en de toekomst te stimuleren. Belangrijke thema’s zijn leefbaarheid en klimaat, waarbij de inwoners input leveren voor elke productie.

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):