Go West Visual and Urban Arts Delfshaven

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 25/05/2024 - 26/05/2024
11:00 - 17:00

Locatie
Atelier Ron Blom

Categorieën


In de jaren negentig van de vorige eeuw begon ik met schilderen op abstract expressionistische wijze. Mijn eigen gevoelens en emoties vormden de inspiratie voor mijn  werk. Al snel breide mijn werk zich uit tot het dagelijks leven. Zo exposeerde ik tijdens Documenta 1 mijn leven met mijn dochter Eva op lokatie. Bezoekers konden deelnemen aan mijn dagelijkse wandelingen of zich inschrijven voor een warme maaltijd. Regelmatig was een van mijn vrienden de speciale gast waarmee men kennis kon maken. Tijdens de drive-in expositie Colission konden mensen kijken hoe ik samen met mijn geliefde at in de expositie.

Begin 2000 verschoof mijn artistieke interesse naar de representatie van de vrouw als moeder en als geliefde. In deze periode onderzocht ik op abstract figuratieve wijze intimiteit. Wat dat is en hoe twee vreemde lichamen versmelten.

In eerste instantie ontwierp ik m’n beelden op de computer, waarna ik ze schilderde met acrylverf op doek. Later koos ik ervoor de werken te laten printen als glicee-print of op metaal.

Onregelmatig exposeerde en verkocht ik m’n werk. Ik begon te filmen voor stichting Wijk-TV die ik samen met Wim Wiegmann opgericht had en ik deed verschillende communityprojecten met Willem van Hest. Veelal leidde dit tot wandschilderingen in de publieke ruimte.

Sinds halverwege de jaren tien van deze eeuw werd mijn werk steeds abstracter en conceptueler. Tijdens groepstentoonstellingen onderzocht ik de liefde en de dood, maar ook de betekenis van spiritualiteit was een onderwerp dat ik in kunstwerken en videofilms onderzocht en verbeelde.

Tijdens ‘Go West Visual and Urban Arts Delfshaven’ presenteer ik werken uit een periode van dertig jaar kunstenaarschap.

Veel van de werken zijn ook te koop voor speciale ‘kunstweekend prijzen’.

Je bent van harte welkom om GRATIS en geheel vrijblijvend langs te komen tijdens mijn huiskamerexpositie aan de van Weelstraat 7 B.

Mocht het tijdens dit weekend niet lukken, maar ben je wel geinteresseerd in mijn werk, maak dan graag een afspraak door te bellen met 0615247563 of te mailen naar art@nullronblom.nl.

Save the date: de opening van kunstroute GO West vindt plaats op vrijdag 24 mei van 17.00 – 19.00 uur. De locatie is bekend: Studio Cool waar Kookstudio Mix en koffiebranderij Evermore is gevestigd, Coolhaven 158A en 160B, 3024 AM Rotterdam.
Deze locatie is tevens een expositieplek.