fotoproject Streetwise

Wat kom jij allemaal tegen op weg van huis naar school? Zonder dat je het door hebt, loop je dagelijks aan mooie, leuke, spannende en rare dingen voorbij.

Het bijzondere van straatfotografie is dat jij de tijd waarin je leeft en je alledaagse omgeving op bijzondere wijze vastlegt.
In  het project Streetwise word jij zelf straatfotograaf en laat jij ons via jouw foto’s zien hoe Streetwise jij bent. Zo leg jij vast hoe jouw buurt eruit ziet; wat er in de mode is; wat voor subculturen er zijn en wat voor vervoersmiddelen er zijn.

De Streetwise masterclass straatfotografie wordt gegeven door fotograaf Marco de Swart die de leerlingen leert hoe zij op straat en in de buurt een interessante actiefoto kunnen maken.
In de masterclass wordt aandacht gegeven aan verschillende beeldaspecten, zoals: compositie, licht en standpunt van de fotograaf etc. Onderbegeleiding van de fotograaf leren de leerlingen om een bijzondere Streetwise foto te maken.
Na het maken van de foto’s krijgen de leerlingen een masterclass curator. Samen met de curatoren Ron Blom en Willem van Hest maken zij een opzet voor hun Streetwise City-tentoonstelling en buurt-tentoonstelling.
Er is aandacht voor het verhaal dat de leerlingen willen vertellen met hun foto’s en tentoonstelling. Elke foto wordt voorzien van een quote en er wordt een gezamenlijke entry voor de tentoonstelling geschreven.

Op vrijdag 15 mei vanaf 16.00 uur presenteert het Citycollege St. Franciscus met trots het eindresultaat van het fotoproject Streetwise.  De foto’s worden tentoongesteld in de City-Lounge en alle leerlingen, docenten, ouders, mensen uit de buurt en geïnteresseerden zijn welkom.

Streetwise inrichten expo 14mei
Streetwise opening expo 15mei

projectleider: Anne-Marie de Veen

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):