Groot Rotterdams Atelier Weekend op 24 en 25 september 2022

Datum/Tijd
Date(s) – 24/09/2022 – 25/09/2022
11:00 – 17:00

Locatie
Het Gele Gebouw e.o.

De grootste atelierroute van Rotterdam!
Meer dan 640 kunstenaars in 80 ateliercomplexen presenteren zich tijdens het Groot Rotterdams Atelier Weekend op 24 en 25 september 2022.
Dit evenement biedt een unieke gelegenheid voor kunstliefhebbers om kunstenaars in hun atelier te ontmoeten en direct werk van hen te kopen. Daarnaast is er mogelijkheid om door heel Rotterdam ateliercomplexen te ontdekken.

Het aanbod is even divers als de stad is: gearriveerd of net afgestudeerd, alle mogelijke schakeringen zijn vertegenwoordigd en een groot aantal technieken en media is te bewonderen.

Dit jaar voor het eerst ook in ZOHO Rotterdam.


In Het Gele Gebouw exposeren:

Ron Blom
Conceptueel /Film / AV /Installaties
website

Eva van den Broek
Groot Formaat /Kleurrijk /Schilderkunst
website

Meghan Clarke
Conceptueel /Installaties /Textiel
website

Marta Ríos
Conceptueel /Digitaal
website

Susanne Pietsch
3D /Groot Formaat /Textiel
website

The Ironing Board
Conceptueel /Digitaal /Installaties
website

Lidy Veldhuizen
Groot Formaat /Schilderkunst

Op de website van het Groot Rotterdams Atelier Weekend een overzicht van alle deelnemende ateliercomplexen en kunstenaars. De ateliercomplexen staan per wijk ingedeeld waarbij de locaties en deelnemende kunstenaars alfabetisch geordend zijn. Bij elke wijk zijn de complexen op de plattegrond terug te vinden.

“Het Groot Rotterdams Atelier Weekend leidt bezoekers naar vaak prachtige gebouwen met schilderachtige ateliers, maar steeds duidelijker wordt ook dat sommige kunstenaars onder zeer slechte omstandigheden moeten werken of niet in staat zijn om een atelierruimte te betalen. Een deel van de Rotterdamse kunstenaars zit anti-kraak, zij zijn vaak even veel aan servicekosten kwijt als huurders van de SKAR, maar kunnen binnen twee maanden op straat worden gezet. Dat gebeurde dit jaar bijvoorbeeld bij de 48 kunstenaars die in een schoolgebouw aan de Vondelweg zaten.”
www.grootrotterdamsatelierweekend.nl

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):