Kinder Pers Club Crooswijk


“Kinderen worden overstelpt met informatie en media. Zij leren op school wel lezen, maar geen tv kijken. Het verschil tussen waarheid en leugen, mening en feit worden steeds vager in de samenleving.
Een meer genuanceerde blik op nieuws en media ontwikkelt een kind het beste door het als eerste zijn eigen leefomgeving te laten analyseren en te doorgronden.”
De Kinder Pers Club stimuleert jonge redacteuren om in hun eigen buurt nieuws te verzamelen om daarmee een krant, website of tv-programma te vullen.
Leerlingen leren allerlei praktische vaardigheden als het gebruik van computer, camera, interviewtechniek, samenwerken enz..

Op verschillende  scholen in Crooswijk krijgen de groepen 6 en 7 korte introductielessen over het maken van een eigen krant en video. Na alle lessen komt er een gezamenlijke krant uit.
Dinsdag 17 maart vond de aftrap plaats op de Waaier.

de kinderpersclub
Hierna krijgen zes tot acht kinderen  workshops bestaande uit 6 wekelijkse bijeenkomsten over het maken van  krant en televisie-programma’s.
Stichting Wijk-TV levert begeleiding, lesmateriaal en op aanvraag trainingen voor  begeleiders (sociaal-cultureel werkers, docenten, vrijwilligers).
De workshops duren 2-2,5 uur Vakkrachten geven de kinderen opdrachten en uitleg. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes  aan de slag. Zij  werken de ideeën uit, maken storyboards,  afspraken voor interviews en gaan onder begeleiding de wijk in op zoek naar nieuws.

dit project is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Rotterdam

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):