Opening Freezone ZOHO

Datum/Tijd
Date(s) – 19/05/2017
5:00 pm – 7:00 pm

Een speelplek voor volwassenen. Vrijheid voor kleinschalige en spontane initiatieven.
Vlak achter het Hofplein heeft donald marskamp van studio mars samen met beeldend kunstenaar Ron Blom en MONO een freezone in de Vijverhofstraat voor ondernemers en bewoners ontwikkeld.
Een plek, om te hangen in je hangmat, akoestische muziek te maken , te werken of anderszins te chillen in de publieke ruimte.

Hangmatten, een filmdoek voor buitenprojecties, theaterdoek en een tentzeil vormen samen met een bos houten palen Freezone ZOHO. Een gemarkeerd gebied waar met de gemeentelijke instanties overeenstemming is bereikt over gebruik en inrichting. Op deze plek kan ‘spontaan’ een tijdelijke nieuwe invulling ontstaan die ander gebruik mogelijk maakt.
Meer levendigheid, spontane kleinschalige evenementen op straat nodigen zowel de ondernemers in Het Gele Gebouw en ZOHO, als passanten en bewoners uit de omliggende wijken en bedrijfsgebouwen uit om als deelnemer of organisator actief gebruik te maken van de publieke ruimte. Een markering en enkele grote (1x1m) blokken gedoneerd door MONO met gaten en palen die in de gaten passen vormen de aanleiding voor gebruik.

Freezone ZOHO wordt op vrijdag 19 mei om 17u feestelijk in gebruik genomen. We doen dit samen met enkele kunstenaars die zich verenigd hebben in Time Window. skinfiltr8r / de Droominee /- spoken word artiest, Nike van Essen – muziektheatermaker en Michiel Cox – schrijver/performer brengen ter gelegenheid van het We Love Public Space Festival, hun ode aan de publieke ruimte.
Time Window is een repetitie-, werkruimte en een community van ruim 40 kunstenaars uit het vrije circuit in Rotterdam.
Deze opening is voor iedereen gratis toegankelijk.

De performances van de theatermakers vormen de afsluiting van een middag met lezingen, film en gesprekken over de publieke ruimte en de passie van haar makers en gebruikers.
Een festival voor en door professionals in de publieke ruimte die met korte lezingen een ode brengen aan de publieke ruimte.

Wat: Opening Freezone ZOHO
Wanneer: vrijdagmiddag 17u als afsluiting van het We Love Public Space Festival (www.welovepublicspace.nl)
Waar: hoek Zomerhofstraat – Vijverhofstraat in ZOHO Rotterdam

Dit evenement is gratis toegankelijk en is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van  Gemeente Rotterdam, studio mars, RONBLOM en Wijk TV

www.welovepublicspace.nl

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):