Samen Leven, Samen Wonen

Sinds januari 2021 werk ik samen met Eric Creemers aan de zevendelige documentaireserie Samen leven, Samen Wonen.

De documentaireserie is een onafhankelijke journalistieke productie, bedoeld voor lokale/regionale omroepen. Te beginnen in Rotterdam en Amsterdam. We werken nog aan verdere verspreiding, onder andere via het project ’Together, the new architecture of the collective’ vanuit de TU Delft. De serie wordt onder andere gefinancierd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.
Onze doelgroep is tweeledig: Ten eerste willen we woningzoekers in contact brengen en mogelijk inspireren met collectief wonen als woonvorm. Door het te laten zien en ervaren – hiervoor laten we bewoners aan het woord en laten we zien hoe het eraan toe gaat in een woongroep. Ten tweede willen we reflecteren op de vraag of collectief wonen een trend is, of het een antwoord is op maatschappelijke behoeften en uitdagingen (woningnood, eenzaamheid, ouderenzorg, etc). Wat de bottlenecks zijn om het groter te laten worden. Hiervoor laten we deskundigen, zoals architecten, adviseurs, bestuurders, etc aan het woord. We kijken expliciet ook naar de rol van gemeenten in het faciliteren en bevorderen van burgerinitiatieven op het gebied van wonen.

De serie wordt na de zomer voor het eerst uitgezonden.

Voormalig wethouder wonen Herman Meijer vertelt over zijn eigen woongroep en de geschiedenis van collectief wonen in Rotterdam.

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):