Schuttersfeest Crooswijk

flyer_schuttersfeest_sportactiviteiten (1)

Duurzaam en het begin van een traditie?

Het Schuttersfeest Crooswijk is een initiatief van Ron Blom, Willem van Hest en Dik Vuik, in nauwe samenwerking met producent Davidson Rodrigues (JWT Produkties). Het feest is een onderdeel van hun project ‘Van Schutterij tot Stadswacht. Hoe zorg jij voor je stad?’. Dat project houdt zich bezig met de zorg voor de stad door de eeuwen heen, van vroegere Schutterij en Mariniers tot organisaties en bewonersinitiatieven van nu. Andere doelen van dit project zijn een documentaire over bewonersinitiatieven en een boek over de geschiedenis van het Schuttersveld.

Centraal staat echter Crooswijk, een wijk waar heel veel bewoners zelf actief zijn om hun buurt leefbaar te houden. Daarom willen we van het Schuttersfeest een jaarlijks evenement maken en de ‘schutters’ van onze tijd zo elk jaar weer in het zonnetje te zetten.

Er is samengewerkt met met Yes We Care, dat de organisatie van het Schuttersfeest heeft geholpen met het verduurzamen van het evenement. Zo is het Schuttersfeest Crooswijk in dubbel opzicht duurzaam: een duurzaam evenement dat bovendien elk jaar weer terugkomt!

Het Schuttersfeest Crooswijk is op 15 september een evenement om niet te missen…

Het Schuttersfeest wordt mogelijk gemaakt door de dienst Kunst en Cultuur Rotterdam, Woonstad Rotterdam en Havensteder. De deelgemeente Kralingen-Crooswijk verzorgt de uitreiking van de Parels.

Medewerking is verder toegezegd door Bewonersgroep Slachthuisterrein, Speeltuin Vereniging Crooswijk, Buurtwerk, Yes We Care, Rotterdam Vertelt, TOS, Excelsior 4 all, De Ster, Cultuurscout Kralingen-Crooswijk en de Richard Krajicek Foundation.

Ron Blom:
concept en planontwikkeling:
– ‘Van Schutterij tot stadswacht’.
– De Wijkmarkt ‘Hoe zorg jij voor je stad?’ is de plek waar actieve bewoners en ondernemers die zich inzetten voor hun eigen buurt of wijk zich presenteren.

concept en vormgeving:
– tentoonstelling  ‘Van Schutterij tot stadswacht’

video en montage (in progress):
– documentaire film ‘Hoe zorg jij voor je stad?’

ontwerp en uitvoering website en social media:
www.schuttersfeestcrooswijk.nl
www.facebook.com/schuttersfeestcrooswijk

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):