TINGELEN informatie, brainstormen en rondleiding in de PROEFtuin

Zaterdag (11 april) was er in Loods015 een presentatie van de werkzaamheden in de Spoorzone en de inrichting van de openbare ruimte door medewerkers van OBS en de Gemeente. Een moment van informatie en gelegenheid om vragen te stellen omtrent het gebied Nijverheidsstraat, Fabrieksstraat en Ambachtsstraat.
Vervolgens werd er voor de allereerste keer een rondleiding in de Proeftuin gegeven door medewerkers van Groenkracht voor buurtbewoners en enkele andere geïnteresseerden. Een medewerker van Groenkracht vertelde welke planten er allemaal gepoot en gezaaid waren. En andere meer gedetailleerde informatie en anekdotes.
Overigens kan Stichting Groenkracht nog steeds een paar vrijwilligers gebruiken voor werkzaamheden in de tuin.

In een later stadium zal de Proeftuin officieel open gaan, maar nu konden alvast de buurtbewoners er kennis mee maken.

Na de rondleiding kon er onder het genot ven een kop soep gebrainstormd worden met kunstenaar Ron Blom van project Tingelen over ontmoetingsplekken te maken in en rondom de Proeftuin. Een aantal ideeën zijn door buurtbewoners aan gedragen, zoals een plek met bankjes om te kunnen zitten in de Proeftuin. Gekeken gaat worden hoe dat uitgevoerd en gerealiseerd kan worden de komende tijd.

???????????????????????????????? ????????????????????????????????
Fotografie: Carla van der Drift
rondleiding in de Proeftuin door Groenkracht

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):