Wandelgids Crooswijk

boekIn het gebouw van het Nivon werd afgelopen zaterdagmiddag het officieel eerste exemplaar van de Wandelgids Crooswijk uitgereikt aan deelraadsvoorzitter Wim van Heemst, helemaal rechts.

Verder van links naar rechts de samenstellers Dik Vuik, Willem van Hest en Ron Blom. De Wandelgids Crooswijk toont de historische en culturele rijkdom van Crooswijk. Vaak wordt Crooswijk genoemd als voorbeeld van een achterstandswijk, maar Crooswijk heeft ook een voorsprong. Een voorsprong in de zeer rijke geschiedenis, monumentale restanten uit haar verleden, fraaie waterranden rondom de wijk en kunstwerken die vaak in samenwerking tussen wijkbewoners en kunstenaars tot stand kwamen.

Die voorsprong in historische en culturele rijkdom wordt belicht in de Wandelgids Crooswijk. Deze wandelgids wijst bewoners en bezoekers de weg langs drie wandelroutes door de wijk: Rubroek, Oud Crooswijk en Nieuw Crooswijk. Onderweg kom je als wandelaar de verborgen schatten van Crooswijk tegen, zoals fraaie singels, historische bruggen, de eerste gemeentelijke begraafplaats en tal van markante gebouwen die de stadsvernieuwing hebben overleefd. Wandelaars merken dat Crooswijk vol staat met bijzondere kunstwerken, vaak gerelateerd aan de geschiedenis van de wijk en grote bedrijven als Jamin, Heineken en het gemeentelijk slachthuis. De gids verhaalt ook over de rijke ontstaansgeschiedenis van de karaktervolle buurt.

Wandelgids Crooswijk

Kortom; teveel om alles in één wandelgids te noemen. De Wandelgids Crooswijk is samengesteld door Ron Blom, Willem van Hest en Dik Vuik en wordt uitgegeven door Coolegem Media.

De gids is te koop bij de boekhandel en kost slechts 9.50.

http://www.wandelgidscrooswijk.nl

 

http://www.desteronline.nl/de-wandelgids-crooswijk-uit/

 

abonneer je op onze nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):